KOKOSOVO ULJE (INCI: Cocos Nucifera (Coconut) Oil) – Bogato zasićenim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima. Vlaži i omekšava kožu i dlaku. Zbog antibakterijskog dejstva preporučuje se u borbi protiv infekcija i akni, usporava starenje kože i nastanak bora. Koristi se u proizvodnji sapuna, šampona, krema, losiona i kozmetici za bebe i decu.

PALMINO ULJE (INCI: Elaeis Guineensis (Palm) Oil)  – Zahvaljujući visokom sadržaju beta karotena, vitaminu E i tokotrienolu koji pružaju zaštitu od štetnog dejstva slobodnih radikala , pomaže u borbi protiv vidljivih znakova starenja, smanjuje pojavu bora i znatno ublažava simptome u slučaju ekcema ili psorijaze.

MASLINOVO ULJE (INCI: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil) – Maslinovo ulje je poznato kao jedan od najdjelotvornijih prirodnih sastojaka u kozmetičkim proizvodima, prikladno i za osobe alergične na sintetičke supstance, a poznata je i njegova delotvornost u lečenju psorijaze, ekcema, dermatitisa i problema izrazito suve kože. Dubinski hidrira kožu i čini je mekom i elastičnom. Zbog  snažnog antioksidantnog dejstva, maslinovo ulje omoguć efikasnu regeneraciju kože, usporavajući njeno starenje. Koristi se u proizvodnji sapuna, šampona, krema, losiona i proizvodima za negu kose.

RICINUSOVO ULJE (INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil) – Ricinusovo ulje sadrži gliceride i manje količine stearicne, linoleicne i dehidroksisterične kiseline. Ulje iz ricinusovih semenki ima jedinstvena svojstva, kad se osuši stvara zaštitni film na kosi koji cuva kosu od isušivanja, i gubitka prirodne vlage, ubrzava rast kose i daje joj sjaj i negovan izgled.. Dobija se cedjenjem semena biljke ricinus. Ovo ulje je odličan emolijent koji čini kožu mekom i glatkom. Ubrzava rast kose daje joj sjaj i negovan izgled. Čest je sastojak sapuna, krema, losiona, proizvoda za negu kose i negu usana.

NEVENOVO ULJE (INCI: Calendula Officinalis Flower Extract)Poseduje baktericidno i zaceljujuće dejstvo na kožu, odnosno dejstvo prirodnoh UV filtera. Ima široku primenu u kozmetici. Koristi se u kremama za osetljivu kožu, kremama posle sunčanja, losionima i gelovima, sapunima, zubnim pastama i sredstvima za kosu.

ULJE MAKADAMIJE (INCI: Macadamia Ternifolia (Macadamia Nut) Seed Oil)- Ulje makadamija je jedno od ulja sa najširom primenom. U kozmetici se koristi za negu kose i kože. Odlična je za maske za negu kose. Koristi se za negu zrelije kože, a efikasna je i pri lečenju akni. Zbog sastava bogatog masnim kiselinama i vitaminima ulje makadamije hrani, hidrira, regeneriše i štiti. Brzo se upija i ne ostvlja masan trag. Pogodan je za sve tipove kože, aposebno se preporučuje se za negu zrele kože. Nalazi se u proizvodima za negu kože i kose, balzamima i sjajevima za usne.

JOJOBA ULJE (INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil) – Tečni vosak. Hrani i hidrira kožu čineći je mekom i glatkom, vraća joj prirodni sjaj. Koža ga brzo upija ne ostavljajući masan trag. Obezbeđuje celodnevnu hidrataciju kože. Reguliše lučenje sebuma.
Vraća svežinu, sprečava nastanak bora i ožiljaka, pomaže u tretmanu akni. Sprečava prevremeno starenje kože. Bogato vitaminom E, vitaminima B kompleksa, jodom, cinkom, mineralima. Antimikrobno dejstvo, sprečava razvoj bakterijskih i gljivičnih infekcija. Izuzetno u nezi suve i oštećene kose i temena glave.

ŠI BUTER ( INCI: Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit )- Afrički buter dobijen presovanjem biljke shea (afrička biljka iz familije magnolija).

Prirodni UV filter koji daje koži vlažnost i mekoću, samo kao čist ima izuzetne lekovite karakteristike za lečenje kožnih oboljenja i funkcionalnih poremećaja

KAKAO BUTER (INCI: Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter) – Kakao buter je prirodni derivat kakao zrna – osnova čokolade. To je bela kremasta supstanca, biljna mast koja se razgrađuje na sobnoj temperaturi. Dugo se upotrebljava u kozmetici da izbriše mrlje, omekša kožu i zategne je tokom i posle trudnoće. Kakao maslac sadrži antioksidanse, ima veliku sposobnost zadržavanja vlage, ali istovremeno dopušta koži da diše. Prilikom sunčanja podstiče melanin i pomaže bržem tamnjenju kože.

LAVANDA ETARSKO ULJE (INCI: Lavandula angustifolia (Lavender) Flower Oil) – Opušta i umiruje, oslobadja organizam napetosti; tera insekte i gamad; pomaže kod nesanice;sprečava stvaranje plikova kod opekotina, a ranice i posekotine dezinfikuje i pomaže bržem zaceljenju bez stvaranja ožiljaka; pomaže kod glavobolja kada se malo utrlja u slepoočnice; u kupkama odlično neguje kožu, antiseptik.

POMORANDŽA ETARSKO ULJE (INCI: Citrus aurantium dulcis (Orange) Peel Oil) – Prisutno je u aromaterapijskim uljima za uklanjanje celulita jer potpomaže eliminaciju razgradnih proizvoda razmene materija pod kožom. Eterično ulje pomorandže regeneriše ćelije kože i preporučuje se za negu suve kože. Citrusi podižu raspoloženje, opuštaju, podstiču radost, vedrinu i optimizam.

CIMET ETARSKO ULJE (INCI: Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Bark Essential Oil) – Slatkog, intenzivnog i toplog mirisa, posebno ugodnog u zimskom periodu. Delovanje mu je antimikrobno. Pomaže pri lečenju gripa, prehlada, kašlja i virusnih infekcija. Vrlo često se koristi u proizvodnji parfema.Izaziva termo-efekat.

KARANFILIĆ ETARSKO ULJE (INCI: Eugenia Caryophyllus (Clove) Leaf Oil) – Poseduje intenzivan začinski i drvenast miris. Ima snažno antiseptičko, antivirusno, antibakterijsko i protivgljivično dejstvo. Deluje na veliki broj Gram pozitivnih i Gram negativnih bakterija. Ublažava smetnje disajnog sistema (bronhitis), infekcije, artritis, probleme s probavom i upalne procese u usnoj šupljini. Poboljčava cirkulaciju krvi čime jača desni i čini ih zdravim.

RUZMARIN ETARSKO ULJE (INCI: Rosmarinus officinalis (Rosemary) Leaf Oil) – Bledo žuto ulje začinskog mirisa.Poseduje antimikrobno, antiseptičko i analgetsko dejstvo na ljudski organizam. Stimuliše limfni sistem, podstiče izlučivanje tečnosti iz organizma, pospešuje razmenu materija u tkivu i time ublažava bolove u mišićima i zglobovima. Koristi se u preparatima za tretiranje strija, ožiljaka i anticelulitnih preparata, kao i preparata za redovnu negu kože. Leči probleme masne kože i pomaže kod akni, rosacee i seboreje. Takođe se koristi i u preparatima za negu oštećene kože, narošito korena kose.

EUKALIPTUS ETARSKO ULJE (INCI: Eucalyptus Globolus Leaf Oil) – Najjači je antiseptik pa je odličan kod prehlada, gripa i raznih viroza. Koristi se i za inhalaciju. Stimuliše imunološki sistem i to najbolje kroz kupke. Odlično deluje protiv gljivica na stopalima, bradavica i kod ujeda insekata.

LIMUN TRAVA ETARSKO ULJE (INCI: Cymbopogon Flexosus Oil) – Pomaže kod sportskih povreda, istegnuća, modrica. Korisno je za negu kože sa proširenim porama. Koristi se i u preparatima protiv celulita Koristi se i kao repelent, odbija komarce, muve i druge insekte.

MENTA ETARSKO ULJE (INCI: Mentha Piperita Oil) – Eterično ulje mente deluje smirujuće, opuštajući psihičku i emocionalnu napetost. Odličan je antiseptik, izvanredno deluje kod problema kože: akni, malih rana, opekotina, konjuktivitisa, dermatitisa, ekcema. Podstiče cirkulaciju, rashlađuje.

ALOE VERA (INCI: Aloe Barbadensis Leaf) –  Efikasan kao agent za revitalizaciju, humektant (privlači i zadržava vodu u koži) i kao UV filter. Ekstrakt Aloje ima višestruko dejstvo na kožu. Hidrira, pomaže očuvanju balansa vlašnosti u koši, stimuliše cirkulaciju, zateše i podmladjuje. Leči opekotine i iritacije.

ZELENA GLINA (INCY: Montmorillonite) – Apsorbujuća svojstva zelene gline zaslužna je za efekat dubinskog čišćenja kože, pri čemu se iz pora uklanja višak masnoće i nagomilani toksini. Uklanja mrtve ćelije sa površine kože i sužava pore, te podstiče cirkulaciju, tonira i učvršcuje kožu.

KOZJE MLEKO (INCI: Goat Milk)- Kozje mleko je prirodno sredstvo za negu kože, koje pomaže u smirenju i hidriranju kože. Sadrži vitamine A , B6 , B12 i E koji prirodno omekšavaju i umiruju kožu,  dajući joj neophodnu vlažnost i čineći je elastičnom.

MED (INCI: Honey) – Med se u kozmetici koristi od antičkih vremena, pa se smatra najstarijim prirodnim proizvodom za njegu kože. Antiseptičan je, antimikotičan, sprječava razvoj bakterija, ima regenerativna svojstva, povećava elastičnost kože podstičući sintezu kolagena, elastina i lipida. Osim što dobro omekšava kožu, otklanja suvoću i hrapavost te povećava tonus, med je efikasan i u borbi protiv bora i akni.

PČELINJI VOSAK (Cera alba) – Pčelinji vosak, neguje i čuva posebno osetljive delove kože. Koristi se u mnogim kozmetičkim proizvodima: bebi kozmetika, kupke, ruž za usne, šminka, mirisi, proizvodi za kosu, nega noktiju i kože, preparati za brijanje, preparati za sunčanje.

EKSTRAKT RUZMARINA (INCI: Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract) –Proizvod ima antioksidativno, antimikrobno i protivupalno svojstvo. Koristi se za usporavanje oksidacije masnih ulja, karotenoida, eteričnih ulja. Primenjuje se u prehrambenoj industriji i u proizvodnji kozmetike.

Vitamin E (INCI: Tocopherol) – Prirodni oblik ovog vitamina, rastvorljivog u masti, dobija se iz ulja pšeničnih klica, ojačava odbrambeni i regenerativni sistem, neutrališe slobodne radikale, štiti ćelijske membrane, povećava životni vek i zdravlje ćelija.

U prirodnim proizvodima za negu kože, vitamin E je prevencija prevremenog satrenja. Glača i omekšava kožu, poboljšava strukturu, utiče na ublažavanje bora i sitnih linija na koži, normalizuje prirodno ljuštenje kože, stimuliše proizvodnju kolagena, daje koži elastičnost, čvrstoću i glatkost, daje vlažnost, pomaže u izbeljivanju staračkih fleka, sprečava nastajanje ožiljaka, kontroliše simptome ekcema i akni, preporučuje se i za masnu kožu. Delotvoran antioksidans, koristi se i kao prirodni konzervans.

GLICERIN (INCI: Glycerin)  – Održava balans vode u koži na taj način je hidrira, čini elastičnom i štiti od uticaja spoljne sredine.

ALKANET KOREN (INCI: Alkanna Tinctona (Alkanet) Root Powder) –  Koren Alkaneta prvenstveno se koristi kao prirodno sredstvo za bojenje i daje rubinsku crvenu boju prirodnim vlaknima, balzamima za usne, ruževima, sapunima, losionima i uljima. U sapunu, koren Alkaneta zaslužan je ružičaste, plave i ljubičaste nijanse, u zavisnosti od upotrebljene količine, tipova ulja koja se koriste i alkaliziranosti sapuna.